Gezamenlijk strijden wij tegen het Coronavirus: Service inzet op dezelfde dag

Main COVID-19 CS BNL_NL

Zelfs in deze nieuwe noodsituatie, die ons allen raakt, wil GF Machining Solutions haar klanten op de best mogelijke manier ondersteunen en als partner optreden. Om de negatieve effecten van de algemene stilstand te minimaliseren en tegelijkertijd de verspreiding van het COVID-19-virus te helpen blokkeren, biedt onze klantenservice vanaf 1 april 2020 de volgende nieuwe service aan:

  • Service-interventies op dezelfde dag
    Als u direct onderhoud aan uw installaties nodig heeft, voeren wij nu in overleg met u op dezelfde dag, 's avonds en in het weekend serviceoperaties uit. Informeer onze diagnose over de geldende maatregelen met betrekking tot Covid 19, zodat onze medewerkers zich correct bij u gedragen. De richtlijnen van de autoriteiten worden strikt nageleefd.
    Uiteraard is de inzet afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen.

Om onze klanten verder te ondersteunen in deze tijden van crisis, hebben we besloten om nog twee andere maatregelen uit te voeren:

  • Voor de service op dezelfde dag zien we tot nader order af van de normaal gesproken hogere tarieven.

  • Wij geven absolute prioriteit aan de bestrijding van het virus: onze klanten, die GF-bewerkingstechnieken gebruiken om producten te ontwikkelen of te produceren om COVID-19 te bestrijden, hebben absolute urgentie. Neem in dit geval proactief contact op met hansjuerg.leiser@georgfischer.com om gezamenlijk de nodige maatregelen te bepalen om uw productie 100% te handhaven.

 

GF Machining Solutions staat aan uw zijde in de strijd tegen het coronavirus, samen komen we door deze crisis.

Wij wensen alle een goede gezondheid!

Gezamenlijk strijden wij tegen het Coronavirus: Service inzet op dezelfde dag

  •