GF Machining Solutions otrzymuje duże zamówienie na komponenty silników lotniczych

2018-11-01 07:00

Firma GF Machining Solutions, należąca do GF, zdobyła w Ameryce Północnej dużą liczbę nowych zamówień z sektora lotniczego o łącznej wartości ok. 100 milionów USD. Zamówienia te mają zostać dostarczone w ciągu najbliższych czterech lat, począwszy od 2019 roku.

Przemysł lotniczy jest jednym z kluczowych sektorów dla Strategii 2020 GF Machining Solutions. Wraz z niedawno otwartym Centrum Kompetencyjnym w Huntersville w Karolinie Północnej (USA), które skupia się na rynkach lotnictwa i kosmonautyki Ameryki Północnej, GF Machining Solutions wykazuje zaangażowanie w aktywne wspieranie klientów, w szczególności w przyszłych programach produkcji silników. Nowe Centrum Kompetencyjne pozwoli znacząco wzmocnić obecność GF Machining Solutions na obiecującym rynku w regionie NAFTA.

Nowe zamówienia obejmują całą gamę maszyn do obróbki elektroerozyjnej (EDM), frezarek i obrabiarek do teksturowania laserowego, a także rozwiązań i usług z zakresu automatyzacji o łącznej wartości ok. 100 milionów USD (100 milionów CHF). Klienci, znani producenci silników lotniczych i ich dostawcy, wykorzystają nowe maszyny do bardzo wymagającej produkcji łopatek, blisków i innych złożonych komponentów, które będą używane w silnikach lotniczych najnowszej generacji.

GF Machining Solutions oferuje obrabiarki, rozwiązania z zakresu automatyzacji i obsługi klienta przeznaczone do produkcji form, matryc i części metalowych o wysokiej wartości dodanej. Oddział ma zakłady produkcyjne w Szwajcarii, Szwecji, Chinach oraz Stanach Zjednoczonych i obsługuje swoich klientów w ponad 50 krajach.

W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt z:

Beat Römer, Head Corporate Communications
+41 (0) 52 631 26 77, media@georgfischer.com

Pobierz

Reference not found: /content/gf/com/en/service/corporate-profil-20171/jcr:content/par/text_image

Beat Römer
Head of Corporate Communications