AgieCharmilles CUT P 550 Pro: goście GF Machining Solutions na targach EMO 2019 będę mogli poznać przełomowy interfejs EDM

2019-09-17 16:21

Przyszłość rozwija się z dużą prędkością, a GF Machining Solutions znajduje się na froncie innowacji. Targi EMO 2019, które odbędą się w dniach 16─21 września w Hanowerze (Niemcy), to miejsce gdzie można po raz pierwszy zapoznać się z nowym rozwiązaniem do elektroerozyjnej obróbki drutowej (EDM) AgieCharmilles CUT P 550 Pro wyposażonym w przełomowy i wyjątkowo łatwy w obsłudze interfejs użytkownika.

Ponieważ czwarta rewolucja przemysłowa, znana jako Przemysł 4.0, zmienia sposób działania producentów, GF Machining Solutions koncentruje się na opracowaniu rozwiązań zwiększających ich elastyczność, wydajność, szybkość i jakość. CUT P 550 Pro z nowym interfejsem HMI ma zostać oficjalnie wprowadzony na rynek w połowie 2020 r.. Odwiedzający targi EMO 2019 w hali 27 na stoisku B26 poznają, jak ten intuicyjny i łatwy w użytkowaniu interfejs HMI zapewnia nowy poziom elastyczności programowania maszyn.

Niespotykany postęp

Niezależnie od tego, czy operator maszyny jest przyzwyczajony do pracy z interfejsem Vision, czy też jest przyzwyczajony do programowania ISO, obiektowy interfejs HMI stanowi niespotykaną dotąd alternatywę umożliwiającą najwyższą wydajność:

• Przyjazny dla użytkownika interfejs jest łatwy w obsłudze dla operatora i oferuje atrakcyjną i łatwe do zrozumienia grafiki, które ułatwiają skuteczną obróbkę.
  • Oferuje wysoką elastyczność, upraszczając takie zadania, jak zatrzymywanie maszyny, zmiana strategii obróbki lub wymiana części.
  • Procesy stają się logiczne dzięki intuicyjnym ikonom ekranowym.
  • Jego łatwość użytkowania zapewnia niską krzywą uczenia się, dzięki czemu jest łatwo dostępny zarówno dla początkujących operatorów, doświadczonych użytkowników Vision czy też doświadczonych operatorów pracujących w ISO.

Spark Track: przekraczanie możliwości EDM

Oprócz nowego interfejsu HMI, CUT P 550 Pro na targach EMO 2019 będzie wyposażony w nową technologię Spark Track, swoisty przełom w drutowej obróbce elektroerozyjnej w zakresie monitorowania dystrybucji iskier wzdłuż drutu. Technologia Spark Track z najnowocześniejszym modułem inteligentnego systemu ochrony przed iskrami (ISPS) sprawia, że obróbka drutowa EDM jest bezpieczniejsza, wydajniejsza i łatwiejsza do wykonania. Najmądrzejszy system na rynku, ISPS pozwala użytkownikom uniknąć zerwania drutu (niezależnie od warunków obróbki) jednocześnie umożliwiając zwiększenie wydajności.

agiecharmilles-cut-p-550-proWysoka elastyczność i łatwość użytkowania to tylko dwie z korzyści, które zapewniają nowy interfejs HMI opracowany dla AgieCharmilles CUT P 550 Pro firmy GF Machining Solutions. Odwiedzający EMO 2019 zobaczą po raz pierwszy nowy rewolucyjny interfejs HMI.