GF poszerza wsparcie sprzedaży i serwisu dzięki nowemu zakładowi w Meksyku

2019-11-11 08:11

LINCOLNSHIRE, Illinois, 7 listopada 2019 r.: GF Machining Solutions i GF Piping Systems zwiększają możliwości sprzedaży bezpośredniej i wsparcia serwisowego dla klientów w Meksyku, otwierając nową wspólną siedzibę Nuevo Leon. Pod koniec października tego roku miała miejsce ceremonia otwarcia obiektu o powierzchni 75 000 stóp kwadratowych.

Dzięki najnowocześniejszej przestrzeni wystawienniczej i rozległemu magazynowi, w nowej siedzibie znajdzie się pełny personel działu sprzedaży i wsparcia serwisowego, który zapewni wysoką szybkość reakcji i wiedzę specjalistyczną w zakresie aplikacji. Aby usprawnić proces sprzedaży i skrócić czas dostawy dla klientów, placówka będzie również służyć jako strategicznie zlokalizowane centralne centrum dystrybucji dla Meksyku.

„Obecność tego obiektu w Meksyku zwiększy wiedzę meksykańskich producentów o szerokiej gamie wysokiej jakości, niezawodnych technologii produkcji i instalacji rurowych GF” - powiedział Philipp Hauser, prezes - szef regionu rynkowego Ameryki Północnej i Środkowej dla GF Machining Solutions. „Klienci również skorzystają z nowego obiektu, szczególnie w zakresie szybkiej i proaktywnej sprzedaży oraz obsługi i wsparcia aplikacji”.

Meksykańska siedziba GF Machining Solutions jest zlokalizowana przy Av. Industrias 110, Parque Industrial PIMSA Oriente, Apodaca, Nuevo Leon CP 66603 Meksyk.

„W przypadku naszych obecnych i przyszłych klientów w Meksyku i Ameryce Łacińskiej nowy obiekt umożliwi zwiększenie zapasów do wysyłki tego samego dnia oraz wystarczającą przestrzeń do szkolenia wszystkich naszych klientów - zarówno OEM, firm inżynierskich, jak i dystrybutorów” - powiedział Jose Luis Rodriguez, dyrektor generalny / Country Manager, Georg Fischer SA de C.V. „Klienci zyskają także możliwość lepszego zrozumienia wszystkich oferowanych przez nas rozwiązań z branży rurociągów, a większa przestrzeń nowego zakładu zapewni również dużo miejsca do montażu niestandardowych zespołów zaworu, a także prefabrykowanych i specjalistycznych rur do realizacji projektów klientów, od rurociągów po elementy kontrolne i pomiarowe dla każdej branży, w której woda i chemikalia wymagają transportu i uzdatniania.”

gfms-mexico-hqLatitude Construction Company - dyrektor generalny bierze udział w ceremonii rozpoczęcia budowy nowej siedziby głównej GF Mexico.
gfms-mexico(od lewej do prawej) Ricardo Escobedo, inżynier budownictwa parku przemysłowego Kronos; Phil Hauser, prezes regionu rynkowego Ameryki Północnej i Środkowej GF Machining Solutions; Horacio Peña, dyrektor zarządzający Meksyk GF Machining Solutions; Mark Sanhamel, dyrektor operacyjny GF Machining Solutions; Alicia Plancarte, dyrektor handlowy Kronos Industrial Park Business; Brian Villa, administracja sprzedaży GF Machining Solutions; Luz Llamas, kontroler Mexico GF Machining Solutions; Francisco Juarez, kierownik sprzedaży GF Machining Solutions i Omar Serna