GF rozwija się w Kanadzie otwierając nowe zakłady i oferując bezpośrednią sprzedaż i serwis

2019-11-11 14:42

LINCOLNSHIRE, Illinois, 4 listopada 2019 r.: rozszerzając działalność w Kanadzie, GF Machining Solutions i GF Piping Systems otworzą nową wspólną siedzibę w celu dalszego wzmocnienia sprzedaży bezpośredniej i wsparcia serwisowego dla kanadyjskich producentów. Firmy rozpoczęły budowę obiektu o powierzchni 67 000 stóp kwadratowych pod koniec października tego roku w Ontario.

W nowej siedzibie w Kanadzie powstanie centrum demonstracyjne o powierzchni 4800 stóp kwadratowych wraz z pełnym personelem działu sprzedaży i wsparcia technicznego, który zapewni szybkość reakcji i wiedzę specjalistyczną w zakresie aplikacji. Służąc również jako centrum dystrybucji, obiekt usprawni proces sprzedaży i akwizycji dla klientów, a także pomoże skrócić czas dostawy.

„Inwestowanie na rynku krajowym w Kanadzie i doskonalenie naszych lokalnych usług jeszcze bardziej poprawi zdolności GF Machining Solutions i GF Piping Systems do obsługi rynku kanadyjskiego” - powiedział Philipp Hauser, prezes – szef regionu Ameryki Północnej i Środkowej w GF Machining Solutions . „Producenci w tym regionie poznali i rozumieją jakość, siłę i niezawodność marki GF, a nowy zakład zapewni łatwy, lokalny dostęp do naszej pełnej gamy technologii produkcji.”

Wspólna siedziba główna GF w Kanadzie będzie zlokalizowana przy 41 Keyes Court, Unit 1, Vaughan, Ontario, L4H 2YZ Kanada. Według Johna Giroux, menedżera krajowego Georg Fischer Piping Systems Ltd. Kanada, nowy zakład GF przyniesie znaczące korzyści dla kanadyjskich klientów z branży rurociągów pod względem wsparcia i dostępności produktów.

„Dzięki nowemu obiektowi powiększymy naszą powierzchnię magazynową i zaopatrzenie o 100 procent, aby jeszcze bardziej zwiększyć dostępność wszystkich produktów GF Piping Systems, zarówno przemysłowych, jak i użytkowych”, powiedział Giroux.

gf-canada-groundbreaking(od lewej) Heather Newman, kierownik ds. operacyjnych i sprzedaży (GF Piping Systems), John Giroux, dyrektor zarządzający (GF Piping Systems), Mark Sanhamel, dyrektor operacyjny (GF Machining Solutions), Sean Smith, kierownik sprzedaży - Kanada (GF Machining Solutions) i Philipp Hauser, prezes, szef regionu rynkowego Ameryki Północnej i Środkowej (GF Machining Solutions) biorą udział w ceremonii rozpoczęcia budowy nowego zakładu GF Kanada.