3D Systems i GF Machining Solutions rozwijają partnerstwo w Chinach - umożliwiając klientom z największego regionu produkcyjnego na świecie na nowo zdefiniować środowiska produkcyjne

2019-08-09 09:00

- Partnerstwo łączy wiodącą w branży wiedzę w zakresie produkcji tradycyjnej i przyrostowej, zapewniając klientom przewagę konkurencyjną
- Centrum Innowacji Klienta w Szanghaju zapewnia lokalny dostęp do ekspertów ds. produkcji - pomagając klientom projektować kluczowe części do krytycznych zastosowań

3D Systems (NYSE:DDD) i GF Machining Solutions, będące częścią Georg Fischer AG (FI/N:SIX Swiss Ex), ogłosiły dziś rozszerzenie współpracy w regionie Wielkich Chin, która umożliwi klientom wiodącego regionu produkcyjnego na świecie ulepszenie produkcji części metalowych i zmianę ich środowisk produkcyjnych. Łącząc siłę innowacji 3D Systems i wiedzę specjalistyczną w zakresie wytwarzania przyrostowego z uznanym liderem GF Machining Solutions w dziedzinie obróbki precyzyjnej i automatyzacji przemysłowej, producenci będą mogli teraz bardziej wydajnie wytwarzać złożone części metalowe w wąskich granicach tolerancji i zmniejszyć całkowity koszt eksploatacji.

„Rynki chiński i tajwański znane są z globalnego przywództwa w produkcji” - powiedział Herbert Koeck, wiceprezes i dyrektor generalny ds. wejścia na globalny rynek 3D Systems. „Producenci w tym regionie szukają sposobów na przekształcenie przepływów pracy w celu utrzymania konkurencyjnej  pozycji. Nasze wspólne z GF Machining Solutions rozwiązania do drukowania 3D idealnie pasują do tradycyjnej hali produkcyjnej i nie mają sobie równych w branży".

Od 1 sierpnia 2019 r. Producenci w Chinach i na Tajwanie będą mogli zamawiać skalowalne rozwiązania do wytwarzania przyrostowego z metali, opracowanego wspólnie przez 3D Systems i GF Machining Solutions (tj. DMP Factory 500, DMP Factory 350 i DMP Flex 350) wyłącznie za pośrednictwem GF. Rozwiązania firmowe pod wspólną marką - które integrują tradycyjne i addytywne technologie produkcyjne - to nowa koncepcja skalowalnej, cyfrowej automatyzacji fabryki, która obejmuje oprogramowanie do przepływów pracy produkcji, w tym: ulepszone projektowanie części, drukarki 3D, materiały, obrabiarki elektroerozyjne (EDM), frezarki, zaawansowane technologie przetwarzania końcowego oraz usługi. Te nowe opcje projektowania i produkcji mogą prowadzić do ulepszania istniejących produktów, a także tworzenia nowych innowacyjnych projektów, nowych modeli biznesowych i nowych rynków.

Klienci w regionie Wielkich Chin będą mieli również dostęp do Centrum Innowacji Klienta (CIC) GF Machining Solutions w Szanghaju. Współpraca z CIC zapewnia klientom możliwość konsultacji i współpracy z ekspertami z 3D Systems i GF Machining Solutions w celu opracowania aplikacji z rozwiązaniami do drukowania 3D z metalu, które obejmują materiały, usługi, sprzęt i oprogramowanie. W ramach tego procesu producenci będą mogli porównywać swoje części i produkty w celu zapewnienia kontroli jakości i weryfikacji końcowych części pod kątem specyfikacji - ostatecznie oszczędzając czas, pieniądze i zapewniając krótszy czas wprowadzania na rynek.

„Chiny i Tajwan to strategiczne, kluczowe rynki dla GF Machining Solutions. Dlatego wspieramy naszych klientów zatrudniając ponad 350 inżynierów aplikacji, usług i sprzedaży”, powiedział Laurent Castella, szef regionu Azji, GF Machining Solutions. „Z przyjemnością zwiększamy wsparcie dla naszych klientów w przechodzeniu na produkcję przyrostową dzięki naszemu nowemu Centrum Innowacji Klienta (CIC) w Szanghaju oraz specjalnej grupie ekspertów w dziedzinie wytwarzania przyrostowego”.

3D Systems i GF Machining Solutions są obecne w ponad 50 krajach, w tym w zakładach produkcyjnych, centrach badawczo-rozwojowych oraz szerokich sieciach sprzedaży i usług obejmujących zespoły wewnętrzne i partnerów handlowych.

Wypowiedzi prognozujące

Certain statements made in this release by or in reference to 3D Systems that are not statements of historical or current facts are forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors that may cause the actual results, performance or achievements of the company to be materially different from historical results or from any future results or projections expressed or implied by such forward-looking statements. In many cases, forward looking statements can be identified by terms such as "believes," "belief," "expects," "may," "will," "estimates," "intends," "anticipates" or "plans" or the negative of these terms or other comparable terminology. Forward-looking statements are based upon management’s beliefs, assumptions and current expectations and may include comments as to the company’s beliefs and expectations as to future events and trends affecting its business and are necessarily subject to uncertainties, many of which are outside the control of the company. The factors described under the headings "Forward-Looking Statements" and "Risk Factors" in 3D Systems’ periodic filings with the U.S. Securities and Exchange Commission, as well as other factors, could cause actual results to differ materially from those reflected or predicted in forward-looking statements. Although management believes that the expectations reflected in the forward-looking statements are reasonable, forward-looking statements are not, and should not be relied upon as a guarantee of future performance or results, nor will they necessarily prove to be accurate indications of the times at which such performance or results will be achieved. The forward-looking statements included are made only as the date of the statement. 3D Systems undertakes no obligation to update or review any forward-looking statements made by management or on its behalf, whether as a result of future developments, subsequent events or circumstances or otherwise.

GF Machining Solutions
Phone: +41 32 366 10 45
Mobile: +41 76 824 81 65
Fax: +41 32 366 19 20
sophie.petersen@georgfischer.com

2504 Biel/Bienne
Switzerland
www.gfms.com

turbine-rare-vaneŁopatka turbiny wyprodukowana w materiale LaserForm® Ni718 (A) na rozwiązaniu do wytwarzania addytywnego DMP Factory 500, które obejmuje 3Dxpert i wykorzystanie wycinarki drutowej CUT E 600 firmy GF Machining Solutions do procesu separacji. Przetwarzanie końcowe zostało wykonane przez GF Precicast.
dmp-factory-500-modulesRozwiązanie DMP Factory 500 jest skalowalnym systemem produkcyjnym zaprojektowanym, aby pomóc producentom metali uprościć ich przepływ pracy w celu budowania wysokiej jakości bezszwowych elementów metalowych do 500 mm x 500 mm x 500 mm przy niższym całkowitym koszcie eksploatacji.

About 3D Systems

More than 30 years ago, 3D Systems brought the innovation of 3D printing to the manufacturing industry. Today, as the leading AM solutions company, it empowers manufacturers to create products and business models never before possible through transformed workflows. This is achieved with the Company’s best-of-breed digital manufacturing ecosystem - comprised of plastic and metal 3D printers, print materials, on-demand manufacturing services and a portfolio of end-to-end manufacturing software. Each solution is powered by the expertise of the company’s application engineers who collaborate with customers to transform manufacturing environments. 3D Systems’ solutions address a variety of advanced applications for prototyping through production in markets such as aerospace, automotive, medical, dental and consumer goods. More information on the company is available at www.3dsystems.com

GF Machining Solutions is the world’s leading provider of machine tools, diverse technical solutions and services to manufacturers of precision molds and tooling and of tight-tolerance, precision-machined components. The key segments we serve include the aerospace, automotive, medical, energy, information and communications technology (ICT) and electronics industries. Our extensive portfolio ranges from Electrical Discharge Machining (EDM) solutions, three- and five-axis Milling machines and Spindles, 3D Laser texturing machines, Additive Manufacturing and machines for Laser micromachining to solutions for Tooling, Automation, Software and Digitalization—all backed by unrivaled Customer Services and support. GF Machining Solutions is a globally acting Division of the Georg Fischer Group (Switzerland) and maintains a presence at 50 locations worldwide. Its 3,394 employees generated sales of CHF 1,066 million in 2018. More information can be found at www.gfms.com