Dedykowane rozwiązania: goście targów EMO 2019 w Hanowerze odkryją na stoisku GF Machining Solutions zoptymalizowane procesy produkcyjne dla wielu różnych branż

2019-09-11 14:00

Zoptymalizowane procesy produkcyjne stanowią sedno dedykowanej sekcji stoiska GF Machining Solutions (hala 27, stoisko B26) na targach EMO 2019, które odbędą się w terminie 16–21 września w Hanowerze w Niemczech. W trzech dynamicznych strefach stoiska, GF Machining Solutions ożywi swoją wiedzę procesową dzięki dedykowanym rozwiązaniom dla przemysłu lotniczego, medycznego i dentystycznego oraz dla producentów części samochodowych, urzeczywistniając temat przewodni targów: „Connected to your needs".

Szerokie portfolio technologii i ponad 60 lat specjalistycznej wiedzy dotyczącej procesów produkcyjnych zapewnia GF Machining Solutions wyjątkową pozycję, aby oferować producentom zaawansowane i inteligentne rozwiązania odpowiadające specyficznym potrzebom rynku. W strefach dedykowanych rozwiązań goście dowiedzą się, dlaczego GF Machining Solutions jest głównym partnerem producentów w zakresie optymalizacji i zastępowania procesów. GF zapewni odwiedzającym targi EMO 2019 możliwości porównania różnych procesów. Ponadto odwiedzający będą mogli przekonać się z pierwszej ręki, w jaki sposób te zoptymalizowane procesy i dedykowane rozwiązania mogą podnieść jakość, skrócić czas cyklu i otworzyć nowe horyzonty dla aplikacji.

Wyzwania procesowe pięciu szybko rozwijających się segmentów przemysłowych zostaną przedstawione w trzech strefach:

Przemysł lotniczy

Trwa historyczny wzrost produkcji lotniczej. Prognozy mówią, że potrwa on do 2035 r. Producenci blisków i turbin są pod presją, by odpowiednio zwiększyć produkcję, zachowując absolutnie nieskazitelną jakość. Na targach EMO 2019 odwiedzający odkryją dedykowane rozwiązania i zoptymalizowane procesy produkcyjne do sprężarek silnikowych i turbin niskociśnieniowych, w tym blisków, łopatek, tarcz z rowkami jodłowymi, a także systemy aerostrukturalne i sprzętowe.

Adaptacyjne frezowanie łopatek to tylko jeden z wielu obszarów, w których GF Machining Solutions oferuje wartość dodaną dla producentów wysokiej jakości komponentów lotniczych. Chociaż adaptacyjne frezowanie nie jest niczym nowym, autonomia, którą GF Machining Solutions wnosi, jest prawdziwym przełomem. Dzięki zautomatyzowanemu, adaptacyjnemu frezowaniu łopatek firmy GF Machining Solutions, przedmiot jest mierzony w maszynie, a oprogramowanie wspomagane komputerowo (CAM) TURBOSOFT generuje i optymalizuje ścieżkę narzędzia. W rezultacie frezarka automatycznie zaczyna obrabiać łopatkę (nie wymaga ingerencji człowieka) z najwyższą wydajnością i jakością oraz w integracji z elastycznymi systemami produkcyjnymi (FMS).

Przemysł medyczny

Zmniejszone ryzyko przy produkcji i poprawa wydajności to jedne z kluczowych korzyści, jakie GF Machining Solutions zapewnia producentom implantów i urządzeń z branży medycznej i dentystycznej. Na targach EMO 2019 goście odkryją opracowane przez nas rozwiązania dotyczące produkcji seryjnej implantów stawu biodrowego (panewka) i implantów kręgosłupa szyjnego, przy niskim ryzyku oraz bezbłędnej obróbce form wielokomorowych o najwyższej precyzji.

Na przykład w przypadku teksturowanych implantów chirurgicznych całkowicie cyfrowy proces teksturowania laserowego GF Machining Solutions jest idealnym zamiennikiem niedokładnego ręcznego piaskowania. Proces piaskowania wymaga wykonania wielu dodatkowych czynności, w większości ręcznych: wykonania, piaskowania, demaskowania, mycia, unikalnego oznaczenia identyfikującego urządzenie (UDI) i inspekcji, które należy powtórzyć w celu uzyskania wymaganej szorstkości powierzchni. Teksturowanie laserowe (w tym piaskowanie laserowe) zwiększa elastyczność, precyzję i łatwość użycia poprawiając jakość i optymalizując czas realizacji.

Integracja samochodów w internecie (connected mobility)

W strefie poświęconej integracji samochodów w internecie (connected mobility) odwiedzający będą mogli zobaczyć, w jaki sposób wiedza specjalistyczna GF Machining Solutions w zakresie produkcji form i matryc może pomóc klientom działającym w branży motoryzacyjnej, technologii informacyjnej i komunikacyjnej (ICT) oraz komponentów elektronicznych (EC) w przygotowaniu się na wyzwania przyszłości. Odwiedzający odkryją wartość, jaką GF zapewnia tak różnorodnym zastosowaniom, jak czujniki do samochodów autonomicznych, moduły oświetleniowe, reflektory, komponenty elektroniczne i moduły mocy dla nowych pojazdów energetycznych, które kształtują przyszłość globalnego przemysłu motoryzacyjnego. Strefa skupi się na innowacyjnych rozwiązaniach, które zapewniają najwyższą dokładność narzędzi do tłoczenia, do mikro ogniw paliwowych oraz inteligentnych rozwiązań teksturujących, do form soczewkowych, obudów radarów i wkładek pryzmatycznych do oświetlenia.

Goście odkryją futurystyczne cyfrowe teksturowanie form oświetlenia samochodowego. Zostało ono zaprojektowane w celu zoptymalizowania ścieżki światła i jego intensywności. Rozwiązanie to zwiększa bezpieczeństwo, co jest przedmiotem poważnego zainteresowania światowych liderów mobilności. Demonstracja świateł samochodowych zaprezentowana podczas targów EMO w Hanowerze 2019 pokazuje synergię technologii teksturowania laserowego GF Machining Solutions w połączeniu z szybkim ogrzewaniem formy przez technologię indukcyjną rozwiązań do formowania wtryskowego i tłocznego RocTool, oraz samochodowego teksturowania laserowego Reichle Technologiezentrum. GF Machining Solutions współpracuje z takimi firmami jak RocTool z siedzibą w Le Bourget du Lac we Francji i Szanghaju w Chinach oraz Reichle Technologiezentrum z Bissingen an der Teck w Niemczech. Celem współpracy jest prezentacja szerokich korzyści i możliwości, jakie oferuje tak inteligentne rozwiązanie do teksturowania laserowego.

3d-print-dental-bridgeSpecjalistyczne zastosowania mostków dentystycznych wykonane w technologii wytwarzania addytywnego z metalu z rozwiązaniami przetwarzania końcowego.
adaptive-blade-milling-turbosoftNiezrównana autonomia, najwyższa produktywność i jakość to jedne z kluczowych zalet opracowanego przez GF Machining Solutions zautomatyzowanego adaptacyjnego frezowania łopatek, dostępnego dzięki oprogramowaniu TURBOSOFT plus CAM.
lt-plastic-lens-moldTeksturowanie laserowe na plastikowych formach soczewek do kompaktowych modułów aparatu nadaje istotne właściwości wychwytywania światła.

Więcej informacji;