‘Connected to your needs’: na stoisku EMO Hannover 2019 firmy GF Machining Solutions zaprezentowane zostaną inteligentne i zaawansowane technologie napędzające produkcję przyszłości

2019-08-09 10:49

Rozwiązania wspierające rewolucję przemysłową - Przemysł 4.0, od obrabiarek po produkty cyfrowe i obsługę klienta, stanowią wyraz zaangażowania GF Machining Solutions w zaspokajanie potrzeb klientów. Rozwiązania te zaprezentowane są na targach EMO w Hanowerze w dniach 16–21 września (hala 27, stoisko B26).

Spójrz w przyszłość i odwiedź stoisko GF Machining Solutions na targach EMO 2019. Zgodnie z naszym hasłem przewodnim „Connected to your needs”, zorientowanym na potrzeby klienta, GF przedstawi szeroką gamę zaawansowanych oraz inteligentnych rozwiązań, których zadaniem jest wyniesienie na wyższy poziom wydajności procesów produkcyjnych.

Nasze bogate portfolio technologii obejmuje nie tylko renomowane rozwiązania do obróbki skrawaniem, obróbki elektroerozyjnej, teksturowania laserowego, wytwarzania addytywnego czy mikroobróbki laserowej. Wśród naszej oferty znajdują się również wrzeciona, oprzyrządowanie i automatyzacja oraz najnowocześniejsze rozwiązania Przemysłu 4.0, jak digitalizacja zwiększające produktywność.

GF Machining Solutions na targach EMO w Hanowerze 2019 zaprezentuje na żywo dedykowane zastosowania ilustrujące najnowocześniejsze technologie, a także imponującą sekcję poświęconą tematowi Przemysłu 4.0, rozwijającym się segmentom przemysłowym oraz narzędziowniom.

Wśród najnowocześniejszych rozwiązań, które goście będą mogli zobaczyć na targach EMO 2019, będą:

• Produkty cyfrowe zwiększające gotowość użytkowników do wkroczenia w Przemysł 4.0, w tym protokół Open Platform Communications (OPC) Unified Architecture (UA). Dzięki wspólnemu językowi komunikacji  we wszystkich maszynach, technologiach i usługach GF Machining Solutions, OPC UA gromadzi, a poprzez nowy pulpit rConnect Dashboard udostępnia szeroki zakres danych, które producenci mogą wykorzystywać do dokładniejszej analizy i dostrajania swoich procesów. Dzięki łączności platformy usług cyfrowych rConnect użytkownicy mają natychmiastowy dostęp do specjalistycznej pomocy online.

• AgieCharmilles CUT AM 500, pozioma, szybka wycinarka drutowa EDM, która ułatwia oddzielenie wytworzonych części metalowych z płyty budującej przy jednoczesnym zachowaniu dokładności geometrycznej i zapewnieniu gotowości do montażu. Ta maszyna stanowi idealne uzupełnienie skalowalnych, zoptymalizowanych pod kątem przepływu pracy rozwiązań DMP Factory 500 i DMP Flex 350 firmy GF Machining Solutions i 3D Systems.

• Mikron MILL S 400 U ze sterowaniem konturowym HEIDENHAIN TNC 640 reprezentuje gamę szybkościowych frezarek Mikron MILL S na targach EMO. Takie wyposażenie obejmuje zautomatyzowaną kalibrację maszyn (AMC), umożliwiającą użytkownikom kalibrację modeli pięcioosiowych w dowolnym momencie w celu osiągnięcia większej precyzji obróbki oraz oryginalną kalibrację produkcyjną (OMC) zapewniającą wyższą precyzję maszyny trzyosiowej prosto z fabryki.

• AgieCharmilles CUT P 550 PRO z przełomowym i niezwykle łatwym w obsłudze interfejsem HMI, który zostanie wprowadzony na rynek w 2020 roku. Niezależnie od tego, czy operator maszyny jest przyzwyczajony do pracy z interfejsem Vision, czy z programowaniem ISO, nowy obiektowy interfejs HMI stanowi niespotykaną dotąd alternatywę.

• DMP Flex 350, solidne, elastyczne rozwiązanie do drukowania 3D z metalu od GF Machining Solutions and 3D Systems. Dzięki zwiększonej wydajności drukowania urządzenie to może skrócić czas wprowadzania produktów na rynek przy niższych kosztach eksploatacji.

GF Machining Solutions podkreśli również swoją wiedzę specjalistyczną w zakresie procesów produkcyjnych, prezentując dedykowane rozwiązania dla rozwijających się segmentów przemysłu, w tym przemysłu lotniczego, motoryzacyjnego, medycznego, technologii informacyjnych i komunikacyjnych (ICT) oraz komponentów elektronicznych. Trzy strefy na stoisku będą zawierać rozwiązania specyficznych dla branży wyzwań produkcyjnych:

• Adaptacyjne frezowanie łopatek, obróbka frezarska z symultanicznym toczeniem łopatek oraz dedykowane rozwiązania EDM i AM do produkcji komponentów lotniczych, w których jakość ma kluczowe znaczenie

• Rozwiązania do produkcji form, matryc i części, w tym teksturowanie laserowe i wytwarzanie przyrostowe do produkcji medycznej o wysokiej tolerancji

• Rozwiązania produkcyjne do oświetlenia samochodowego, obiektywów kamer i złączy, w tym teksturowanie laserowe i inteligentne rozwiązania produkcyjne od CAD do części, aby nadążyć za trendem branży motoryzacyjnej w kierunku mobilności w sieci.

Dodatkowo, nasze rozwiązania ewoluują w kierunku świeżego i bardziej modułowego wyglądu, a odwiedzający EMO Hannover 2019 będą jednymi z pierwszych na świecie, którzy zobaczą nowy, zaktualizowany design poprawiający wygląd produktów oferowanych pod marką GF Machining Solutions.

banner-emo-2019“Connected to your needs” będzie tematem ekspozycji GF Machining Solutions na targach EMO Hannover 2019. GF przedstawi szeroką gamę zaawansowanych oraz inteligentnych rozwiązań, których zadaniem jest wyniesienie na wyższy poziom wydajności procesów produkcyjnych.

More information: