Pandemia wirusa SARS-CoV-2

2020-03-18 17:00

W GF Machining Solutions dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczne środowisko oraz dbać o jego zrównoważony rozwój dla naszych klientów, partnerów i pracowników. W odpowiedzi na rozprzestrzenianie się koronawirusa chcielibyśmy poinformować Państwa o aktualnych możliwościach dostaw a także o działaniach podjętych przez GF Machining Solutions. Dzięki naszej globalnej i zróżnicowanej produkcji jesteśmy w stanie na dzień dzisiejszy wciąż produkować i dostarczać maszyny, części zamienne i usługi.

Ściśle przestrzegamy zaleceń lokalnych i krajowych władz w celu ograniczenia rozprzestrzeniania się wirusa, przy jednoczesnym wspieraniu potrzeb rynku. Podjęliśmy niezbędne środki ostrożności, aby zapewnić zdrowie i dobrobyt naszych społeczności, i wdrożyliśmy działania w całej naszej organizacji, aby umożliwić przeprowadzanie operacji o największym znaczeniu.

Jako organizacja o zasięgu globalnym, GF wprowadził środki ograniczające rozprzestrzenianie się wirusa:

• Podróże służbowe są ściśle ograniczone do podróży o znaczeniu krytycznym (np. Inżynierów serwisu)
  • Praca zdalna została wdrożona w wielu lokalizacjach
  • Wizyty osób trzecich w naszych siedzibach są surowo zabronione, wyjątki mogą być zatwierdzone tylko przez kierownictwo
  • Firmowe restauracje i kawiarnie są albo zamknięte, albo podlegają surowym wytycznym, takim jak ograniczona liczba przebywających w nich osób
  • W zależności od lokalizacji zespoły dzielą się na mniejsze grupy
  • Bezpośredni kontakt między kierownikami i ich zastępcami jest zminimalizowany
  • Wprowadzono procedurę czyszczenia i dezynfekcji obiektów o dużym natężeniu ruchu kilka razy dziennie

• Zastosowane środki mogą się różnić w zależności od lokalnych przepisów i zaleceń.

Niektóre z naszych zakładów działają z ograniczoną wydajnością, ponieważ reagujemy na zamknięcia granic i inne ograniczenia. Kiedy wprowadzamy zasady i podejmujemy działania, naszym najważniejszym celem jest ochrona naszych pracowników i partnerów. Międzynarodowe ograniczenia dotyczące transportu i inne, mogą powodować opóźnienia, ale będziemy utrzymywać bliski kontakt z naszymi klientami, aby Państwa informować na bieżąco

Ponieważ przepisy i decyzje rządów zmieniają się codziennie, nie możemy dać żadnych gwarancji dotyczących naszej zdolności dostaw, ale zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby wesprzeć Państwa i Państwa firmy.

Życzymy wszystkiego najlepszego i mamy nadzieję, że Państwo, Państwa rodziny, współpracownicy i pracownicy pozostaną zdrowi.

Pascal Boillat
President, GF Machining Solutions​